منتديات ربنا موجود



حلويات صيامى لذيذة 75034168

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة :
يرجي التكرم بتسجيل الدخول وتعريف نفسك اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدى
وأيضا حتى تستطيع رؤية الصور والروابط وأيضا النسخ من المنتدى
وسنتشرف بتسجيلك

شكرا

الادارة



انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات ربنا موجود



حلويات صيامى لذيذة 75034168

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة :
يرجي التكرم بتسجيل الدخول وتعريف نفسك اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدى
وأيضا حتى تستطيع رؤية الصور والروابط وأيضا النسخ من المنتدى
وسنتشرف بتسجيلك

شكرا

الادارة

منتديات ربنا موجود

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات ربنا موجود

ترحب بكم

مرحباً بك يا {زائر} فى منتديات ربنا موجود أخر زيارة لك كانت فى الخميس 01 يناير 1970
نرحب بأنضمام العضو {https://rabenamawgood.yoo7.com/u407} إلى أسرة منتديات ربنا موجود بأنتظار أن يعرفنا بنفسه فى قسم التعارف والترحيب
رجاء محبه عند تسجيل عضويه جديدة بالمنتدى يجب التسجيل ببريد اليكتروني صحيح (الاميل) واسم لائق حتي يتم قبول عضويتك وأيضا يمنع منعاً باتاً ارسال ووضع الاميلات واللينكات فى الرسائل الخاصة والمساهمات

2 مشترك

    حلويات صيامى لذيذة

    Meky
    Meky
    الــمـــديـــر الــعــــام
    الــمـــديـــر الــعــــام


    ذكر
    عدد المساهمات : 1679
    تاريخ التسجيل : 15/01/2010
    العمر : 28
    <b>العمل/الترفيه</b> العمل/الترفيه : طالب ثانوى

    Thumps up حلويات صيامى لذيذة

    مُساهمة من طرف Meky الجمعة 05 مارس 2010, 10:37 am


    اولا البسبوسة:

    المقادير :
    3 كوب دقيق سمادينا
    1 ونص كوب سكر
    2 معلقه صغيره بيكنج بورد
    4معلقه كبيره زيت
    1 ونص كوب عصير برتقال

    الطريقه
    نضع دقيق السمادينا على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا
    وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه

    الشراب:
    2 كوب سكر
    1كوب ماء
    1 معلقه كبيره عصير ليمون

    ثانيا:كيك صيامى بالكاكاو:
    كيك صيامى بالكاكاو

    المقادير
    3/4 كوب زيت
    3/4 كوب ماء
    2- 2.5 كوب دقيق
    2 كوب سكر
    باكنج باودر + فانيليا
    كاكاو بكمية وفيرة حسب الرغبة
    1/4 ملعقة صغيرة ملح
    يمكن اضافة الآتى و يمكن الاستغناء عنه
    قليل من البن او القرفة او قرنفل
    زبيب

    الطريقة
    بعد عجن المكونات جيدا تتكون عجينة لينة توضع فى صينية مبطنة بطبقة رقيقة من الزيت و الدقيق و تدخل فرن سبق تسخينه جيدا لمدة 25 -30 دقيقة

    شيكولاتة موروا
    المقادير
    ½ كيلو سكر – 200ج ماء – 180ج عسل جولكوز – 180ج كاكاو – 20ج جيلاتين نباتى

    الطريقة
    نضع على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
    وننقلهم فى حلة تانية نضع الجلوكوز والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
    ثم نضعهم على بعض ثم نضيف الجيلاتين وندوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو
    يغلوا غلوة بس

    ثالثا:تورتة صيامى:
    المقادير
    400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر
    262ج دقيق (حوالى كوب و3 ملاعق كبيره) – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل
    فروت دراى

    الطريقة
    -----
    مقاس الصينية 28
    نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
    نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا
    اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم
    ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك
    اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة
    اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم
    بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر
    لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا
    ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة
    وممكن أضيف فواكه

    و بالهنا و الشفا


    حلويات صيامى لذيذة Uuoous10
    الراهب الصامت
    الراهب الصامت
    الــمـــديـــر الــعــــام
    الــمـــديـــر الــعــــام


    ذكر
    عدد المساهمات : 241
    تاريخ التسجيل : 16/01/2010
    العمر : 29
    <b>العمل/الترفيه</b> العمل/الترفيه : لسه بدرس

    Thumps up رد: حلويات صيامى لذيذة

    مُساهمة من طرف الراهب الصامت الجمعة 05 مارس 2010, 12:35 pm

    شكرا ميكى وموضوع مفيد جدا

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء 27 نوفمبر 2024, 11:35 pm